II. C – Prosinec 2016

Adventní měsíc prosinec jsme všichni prožili těšením se na Vánoce. Vyzdobili jsme si třídu, abychom se vánočně cítili i ve škole. Na počátku prosince jsme zažili Mikulášské hrátky, kdy si žákovský parlament pro nás připravil spoustu úkolů v tělocvičně. Ten den nás ve třídě navštívil Mikuláš s čerty a andělem, museli jsme jim slíbit, že zlobit rozhodně nebudeme a dostali jsme sladkou odměnu.
Dne 9.12. jsme vyrazili na krásný adventní výlet na zámek Stránov, kde jsme si to, i přes nepřízeň počasí, s dobovými postavami náramně užili a připomněli jsme si tak vánoční zvyky a tradice jinou poutavou formou.
V polovině měsíce se naše třída vydala bruslit na náměstí. Ti z nás, kdo na bruslích stáli poprvé, překonali sami sebe a za hodinu bruslení byly i na nich znát velké pokroky.
Na vánoční trhy školy přispěla naše třída mnoha výrobky a mnozí z nás se jich také se svými rodiči zúčastnili.  Z dílniček jsme si odnesli krásné vánoční výrobky a nasáli atmosféru blížících se Vánoc.
Před vánočními prázdninami jsme byli v kině a poslední den jsme šli do lesa zdobit stromeček zvířátkům. Po návratu z lesa jsme našli pod stromečkem ve třídě dárky od Ježíška a zbytek dne jsme si užili posezením s cukrovím a koledami v naší třídě.
Nyní se těšíme na nový rok, co nám asi přinese.

Třída II.C