Školní družina – květen 2024

Začátek měsíce května si většina žáků užila na báječné škole v přírodě. Děti se vrátily plné zážitků a krásných dojmů a několik dní bylo o čem povídat.

Počasí nás neustále zkoušelo, chvilku teploučké sluníčko, hned zas deštivo, zima a studený vítr, ale my jsme se nedali. Všechny naše aktivity jsme si opět užili opravdu naplno. Krásnými obrázky, které děti nakreslily křídami po celém školním hřišti, jsme si chtěli počasí udobřit.

Nasnadě bylo povídání právě o počasí a o tom, zda Ledoví muži jsou spíše ochránci, nebo ničitelé. Také jsme si připomněli několik pranostik a přísloví pro tento měsíc.

Překrásnou aktivitou byla výroba přáníček a dárečků ke Dni maminek. Navíc se děti naučily moc hezkou básničku, kterou jistě své maminky potěšily.

Dalším tématem pro tento měsíc bylo „vnímání všemi smysly“, a tak jsme bedlivě poslouchali, pořádně se dívali kolem sebe, poznávali věci na omak, očichávali různé vůně i koření a ochutnávali samé dobré laskominy – to se dětem líbilo ze všeho nejvíce.

Dokonale jsme se připravili na „Družinovou miniolympiádu“. Ta se však z několika důvodů musela odložit na měsíc červen, ale o to více se na souboj v týmech těšíme.

O sportech a o všem, co s nimi souvisí (sportovní chování, spolupráce při kolektivních sportech aj.), jsme si také povídali. Navíc děti plnily různé sportovní kvízy a hádanky, předváděly sporty pantomimou, hrály slovní hry ve skupinách i sami za sebe.

Měsíc květen zakončila tuze oblíbená a jako vždy velmi zdařilá Zahradní slavnost. Děti předvedly úžasná vystoupení, hned potom si užily soutěže na stanovištích, které připravili žáci vyšších ročníků, a poté se radovaly z vyhraných cen.

Květen byl na zážitky velmi štědrým měsícem a všichni jsme si ho táááákhle moc užili.